Touch of Hawk slo hoppene

22.08.2010
Artikkelbilde

Årets utgave av Marit Sveaas’ Minneløp ble et løp av høy klasse. For to år siden fulgte Appel au Maitre opp Derbyseieren fra året før med seier i Sveaas’ Minneløp, i fjor gjentok Theatrical Award den bragden. Da kunne ikke Touch of Hawk være dårligere. Fjorårets Derbyvinner kjempet storstilt og holdt unna for de flotte hoppene Entangle og Theatrical Award.

Et luksusproblem, sa seiersjockey Lennart Hammer-Hansen om det faktum at han både har ridd Touch of Hawk og Entangle i løpene til nå. Begge viste at de er fantastiske individer. Jeg var litt usikker på om 1800 meter kunne være litt kort, men at banen var så myk, hjalp godt.

Wido Neuroth vant dette flotte løpet for åttende gang, og for femte gang etter at det fikk gruppestatus i 2001.

Touch of Hawk er et flott individ. Han vil litt mer enn jeg ønsker noen ganger, men ellers er han utrolig ærlig og god. Da Alpacco ble strøket, skjønte vi at vi måtte være med på å lage tempo, og det gjorde Lennart på en fin måte, sa en fornøyd trener Wido Neuroth.

F’en i Stall E og F står for Finnbråten. Terje var da også glad over den flotte seieren.

Han har ikke vært ute av trippelen siden kriteriet som toåring. Nå møte vi Appel au Maitre i Stockholm Cup. Vi slo ham i fjor, og vi skal selvsagt forsøke igjen, sa en svært glad eier.

 

Vi kan ikke forlate årets utgave av Marit Sveaas’ Minneløp uten å nevne våre to utrolig hopper. Både Entangle og Theatrical Award har all ære av sin innsats. Dette er Skandinavias to beste hopper, ingen tvil om den saken. Vi ser frem til flere dueller mellom disse, og vi tror fort vekk de kan slå hingstene både titt og ofte fremover.