Theatrical Award til topps

12.08.2010
Artikkelbilde
Theatrical Award

Tre av konkurrentene til Theatrical Award hadde vunnet Fearnleyløpet tidligere. Men de kunne ikke stå seg mot den flotte hoppa til Michael Taylor da hun satte inn støtet. I det lille feltet (kan vi håpe på flere neste år?) ble det en enkel seier for favoritten. Fjorårsvinneren Working Class Hero var god toer, mens Firello får pluss for innsatsen i årsdebuten.

Det var selvsagt litt spennende å se hvordan hun fungerte etter de to løpene i England. Godt å se henne i fin skikk, og nå blir det selvsagt nervepirrende ti dager frem til neste søndag. Da skal Theatrical Award forsøke å forsvare fjorårsseieren i Marit Sveaas’ Minneløp, berettet trener og deleier Michael Taylor.

Miss Clodia

 

Det er ingen tvil om at det er mange spennende toåringer i Skandinavia i år. En god del av de beste hoppene så vi på Øvrevoll torsdag. Best i Eckbo Legats Vandrepokal var Miss Clodia.

Hun var veldig fin i kvalifiseringen, mens det gikk litt hit og dit i debuten. For å si det mildt er dette en nokså temperamentsfull dame. Får vi tøylet det litt, tror vi dette kommer til å bli veldig bra, sa trener Rune Haugen.

 

Elusive Time 

Også i første løp var det lovende toåringer til start. Seieren gikk til Elusive Time, som skaffet Bent Olsen hans første seier på Øvrevoll i år.

Fikk en telefon fra Saudi-Arabia med spørsmål om å trene et par toåringer. Elusive Time var veldig god i debuten og vant enkelt også nå. Araberne var til stede på Klampenborg, men kunne ikke komme til Øvrevoll. Tror dette kan bli en meget spennende hest utover høsten, mente Bent.

Vestano 

Vestano spurtet sterkt til seier i maidenløpet.

Han går stadig bedre, og på litt sikt tror jeg dette skal kunne bli en fin galoppør. Mer kortsiktig satser vi på Derby Milen neste søndag. Det er tøft i toppen, men han må herde seg mot gode hester om han skal bli god selv, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen

Birdie 

For to uker siden vant Veronica Aske med Aylar. Nå slo hun blant annet Aylar, da hun tok seier nummer to med Birdie. Det er ingen tvil om at Veronica blir en rytter å se opp for i amatørløpene fremover.

 Adios Mi Plata

Adios Mi Plata og Theoderich ga oss en duell det er nokså lenge mellom hver gang vi får se. Helt fra svingen og til mål kjempet de to hode-hode. Først da det gjensto 50 meter, ble det klart at Adios Mi Plata klarte å opparbeide seg et ørlite overtak. Morsomt.

 Emperor

Den fine augustkvelden ble avsluttet med seier til flinke Emperor.

Det gjelder å gjøre så godt de kan i sin divisjon. Emperor har hatt en fin sesong så langt og tjent riktig fine penger, sa trener Are Hyldmo.

 

ELUSIVE TIME fint plassert på utsiden av lederen. Ble angrepet, men da var det bare å finne et ekstra gir. Meget lett seier. APILADO i annet par. Gikk opp til lederen, men måtte nøye seg med annen. MINK’S AISHA sjette, avsluttet fint til tredje. MARKED BY ZORRO ledet til oppløpet, hadde gjort sitt ytterste. Positiv totodebut av MIKKELANGELO til fjerde.

 

THEATRICAL AWARD fjerde. Gikk ut til gjerdet på oppløpet og avgjorde til sikker seier. WORKING CLASS HERO tredje. Gikk lenger inn i banen og hadde god kontroll på annen. FIRELLO annen, holdt fart og stil til tredje. Positiv i årsdebut. YORKSHIRE LAD ledet, ikke så mye slått fra trippel.

 

VESTANO avventet. Satte inn støtet rett før veien og kjempet seg til en fortjent seier. MONTGOMERY annen, tredje i svingen. Holdt farten godt til annen. Sterk spurt fra de bakre rekker av AL GHOUTIR til tredje. Vinner nok løp i høst. CHAIRMAN STEPHEN ledet til oppløpet, holdt stand til det gjensto 200 meter. MOON CITY så skummel ut ved veien, men det ebbet litt ut.

 

BIRDIE helt sist inn i svingen. Valgte sporet langs railen og nådde frem til sikker seier. Fin innsats av Veronica Aske. IMPERIAL SKYLIGHT og WATTAN avsluttet klart best av de øvrige og tok trippelplasser på det. CALENDAR GIRL og MIDNIGHT EAGLE førte an, begge hadde gjort sitt ut på oppløpet. HIGH DESIRE mistet rytteren, men alt så ut til å ha gått bra med Kevin Parkin.

 

MISS CLODIA litt vrien å laste, tok teten da starten gikk. Holdt unna for alle angrep og tok til slutt en ganske sikker seier. KARAKORUN nærmet vinneren det meste av veien, klarte aldri å ta seg forbi. ARIANN med en flott spurt til tredje, mens EDGE OF ETERNITY holdt farten til fjerde. De siste pengene til en positiv SOPHIES LOVE.

 

ADIOS MI PLATA fremme hele veien. Holdt unna i en herlig duell til knepen, men sikker seier. THEODERICH fremme hos vinneren tidlig. Det ble en duell mellom de to beste, som var en real godbit for publikum. Fin spurt av LUCKY LUCIONI til tredje, men dette dreide seg hver meter om to hester.

 

EMPEROR åttende, ventet med å sette inn støtet til midt i oppløpet. Spurtet flott og tok en meget klar seier. TOPPER litt bak midten av feltet. Spurtet nok en gang fint, men denne gang måtte han nøye seg med annen. NAJA sent ut av boksene, avsluttet veldig bra til tredje. RAINBOW BARREL og GREAT GAMBO førte an til oppløpet, da var det andre som overtok helt fremme.