Endelig for Caerus

19.08.2010
Artikkelbilde
Caerus

 I fjor var Caerus en hit, blant annet med storløpsseier på Täby i knalltøft lag. Årets første triumf ventet han til torsdag med å skaffe seg.

Ja, det har vært en del stang-ut. Carlos Lopez mente seieren var lett, selv om marginen ikke var så stor. Målet har lenge vært Nickes Minnesløpning på Täby 12. september. Der møter han tøff motstand, men det hadde han jo også i fjor da han vant på den banen. Før det blir det en start på Øvrevoll ti dager før storløpet, berettet eier og trener Kjell Erik Swartling.

 

Happy Larry og Evening Star var ikke mye slått og får pluss i boka for innsatsen.

Chief Eric

Chief Eric har ikke hatt lyst til å vinne. Det så det ikke ut som om han skulle torsdag heller, men etter et flott ritt av Espen Ski ble favoritten One Cool Buck slått med liten margin.

Wonderful Bahare 

I fjerde løp var det ni hester til start i et proffløp. At det kun er kvinnelige ryttere i amatørløp, er vi vant til. Men her var samtlige ni kvinner i et ordinært proffløp, og det må man kunne kalle en kuriositet. Kristin Arnkværn og Wonderful Bahare var best i dette litt spesielle løpet.

Ketchikan

Ketchikan var en stor skrell i V5-1. Noen ganger hjelper det å sette på blinkers, og dette var tydeligvis noe Ketchikan syntes var en grei utrustning.

Timtaya 

V6-finalen ble vunnet av Timtaya. Har gått gode gressløp og er nok enda bedre på sandbanen. Pluss til Amazer, som har ventet på sand og høst. Torsdag fikk vi begge deler.

Face The Fact 

 

Øvrige gode vinnere på dagen som var stille før stormen-dagen, var Most Wanted og Face the Fact. Carlos Lopez ble eneste dobbeltvinner, og han er nå en seier foran Espen Ski på seierslisten for jockeyene.

Most Wanted

 

MOST WANTED fremme hele veien. Ble holdt godt i gang til sikker seier. LILI MARLEEN fjerde i siste sving, avgjorde en jevn strid om annen til sin fordel. VALPARAISO tet, ned på annen. Holdt farten bra til tredje. IMPERIAL SKYLIGHT tredje lenge, ga seg en del. LORD ROSSMO tapte alt fra start.

 

CHIEF ERIC fremme hele veien. Så slått ut midt på oppløpet, men Espen Ski nektet ham å gi seg. Sterk seier. ONE COOL BUCK med fremme sammen med vinneren. Var så vidt forbi, men ble kontret ut. ALIGHT fightet fremme i debuten. Ble sliten, men får all ære av innsatsen.

 

KETCHIKAN tet. Dro av gårde og var totalt overlegen. Blinkersen hjalp nok godt. RAMBO’S CINDERELLA midt i feltet, avsluttet bra til annen. TOTTE gikk på utvendig for leder. Holdt ganske bra til tredje. Grei avslutning til fjerde av SONJA.

 

WONDERFUL BAHARE tet, holdt et godt tempo. Ble sliten, men holdt likevel greit unna. SOFT PEARL fint med fremme hele veien. Gikk unødvendig drøye svinger, avsluttet fint til annen. SEND AN INVITATION fjerde, holdt farten bra og tok siste trippel. WOOD TOP fint med til oppløpet, ga seg noe.

 

CAERUS rask ut, droppet til tredje. Avsluttet sterkt til årets første seier. HAPPY LARRY annen, overtok i svingen. Holdt meget bra til annen. EVENING ROSE innledet rolig. Avsluttet desto bedre og nådde en sikker trippel. GOLDEN POOL tet til svingen, ga seg på oppløpet.

 

FACE THE FACT midt i feltet. Hadde en klynge hester foran seg 200 meter fra mål, men Lopez fant åpningen og nådde frem på streken. BIT NOBLE rask fra ytterspor. Så ut til å kunne vinne, men siste 50 ble litt for tøff. God spurt til tredje av PHILI BOY, mens ZIT ZAID og BIG ANT ga seg fra tet.

 

TIMTAYA i lederrygg, frem til tet før siste sving. Vant meget enkelt. AMAZER innledet rolig, fint frem som fjerde. Avsluttet flott og var meget klar toer. I kampen om tredje spurtet WINDIANA best. DUBAI SAMURAI ledet lenge, men måtte gi seg. Trengte nok løpet.