Calrissian starter fredag

Skrevet av Hans Petter Eriksen,  18.01.2010
Prince Fasliyev foran den nye Meydanbanen. Foto Lars Kelp

Calrissian starter fredag 5. februar på Meydanbanen i Dubai. Calrissian gjorde flere gode prestasjoner da han var i Dubai 2008 for Lars Kelp. Fredrik Reuterskiøld trener den fuks vallaken nå. Løpet går 15.40 norsk tid og er over 1200 meter på all-weather banen.

Niels Petersen planlegger start for nyinnkjøpte Timely Jazz neste uke.

Her er noen nyttige linker til Dubai:

Emirates Racing

Meydan Racecourse

Dubai Racing Club

Første skandinaviske start i Dubai

I kveld 28. januar kl 20.05 norsk tid starter Vanja Sandrup trente Snow Runner på  Meydanbanen i Dubai. Dette er første løpsdagen på den nye banen, første løp går kl 15.00 norsk tid (araberløp) før UAE 1000 Guineas Trial går kl 15.44.

På plass i Dubai

Fredag 15. januar ankom Stall Kanutos Prince Fasliyev Dubai etter en grei reise. Søndag fikk han følge av Stall Zuccinis Timely Jazz som reiste direkte fra England til Dubai. Begge hestene trenes av Niels Petersen og det er Tina Smith som skal ta seg av hestene i Dubai.

Prince Fasliyev som i fjor vant Pramms Memorial (L) og Grand Prix Anjou Bretagne (L) i Nantes i Frankrike, trenger litt tid i Dubai før han er startklar og første start er planlagt til 18. februar.

Timely Jazz er tre år og har vært i trening hos Brian Meehan i England før avreisen til Dubai. Han er i løpsklar og dersom alt går som planlagt kommer han til start UAE Guineas Trial. Hans hovedoppgave i Dubai blir 2000 Guineas og UAE Derby som går på World Cup dagen lørdag 27. mars. Timely Jazz er skandinavias høyest rangerte treåring. Han vant et løp i England som toåring og var plassert i i et Listed løp kun slått med en lengde av Gruppe 1 vinneren Vale of York. Timely Jazz er også etteranmeldt til Norsk Derby i august.

Timely Jazz. Foto Lars Kelp

Også de svenske hestene Snow Runner (Vanja Sandrup) og Calrissian (Fredrik Reuterkiøld) er på plass i Dubai. Snow Runner ventes å starte allerede på åpningsdagen 28. januar.