Mye norsk i Gøteborg

04.10.2010
Recession Racer

Finaledagen i Gøteborg søndag ble en god dag for de norske fargene. Recession Racer (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) vant V4-2 og 25 000 svenske kroner. Wido Neuroth klarte imidlertid å kontre i pengevei da Simian (Jan-Erik Neuroth) ble toer i Gøteborgs Høst-handicap. Han snappet andre på målstreken, ellers hadde Niels Petersen tatt championatet med 800 kroner til gode. Løpet ble for øvrig overraskende vunnet av Forward Planning (Lotta Månsby/Annelie Hollstenius), og hoppa ble dermed alene om å klare tre seire på banen i år.

I toårsløpet vant Majestic Max (Jens Erik Lindstøl/Manuel Santos) i en tett fight med Vote for Me (Cathrine Erichsen/Dina Danekilde). Cathrine fikk revansj i årets aller siste løp på banen. Det ble vunnet av Vestano, med Espen Ski som makker.

Jockeystriden ble særdeles tett, men unge Shane Karlsson holdt unna med svært liten margin. Flere tredjeplasser skilte ned til Valmir de Azeredo.