Programtips til løpene fredag 17. mai kl 15.00, første løp 15.40

Skrevet av Birger Christensen,  13.05.2013
Tatoosh

Last ned programmet gratis her.

1.LØP –  HIPP HIPP HURRA HEKKELØP – 3450 GRESS

Omoto Sando er blitt ti år, men still going. I fjor var han syv ganger av åtte blant de to fremste. Vant riktignok ikke på Øvrevoll, men imponerte likevel. Calvados vant dette løpet i fjor (eneste gang Omoto Sando «bare» ble nummer tre) og er en seriøs utfordrer. Force Group viste klasse i fjor, skal også regnes. Tricky Tree og No Supper har aldri startet i Skandinavia, vriene å sette inn i løpet.

Tips: 1 Omoto Sando – 9 Calvados – 4 Tricky Tree

Outs: 3 Force Group

2.LØP –  IRISH THOROUGHBRED MARKETING SPRINT – 1370 GRESS

Dette sprintløpet inneholder ikke så mange hester, men er likevel et kanonløp. Ragazzo og Avon Pearl mot Cathrine Erichsens duo Hansinger og Female Spring, dette gleder vi oss til. Vi ble kolossalt imponert over Ragazzo sist og tipper ham først, vel vitende om at dette er hans tøffeste oppgave til nå.

Tips: 4 Ragazzo – 5 Avon Pearl – 1 Female Spring

Outs: 2 Hansinger

3.LØP  – V5A-1 – SEMB HOVEDGÅRD HOPPELØP (L) – 1800 GRESS

Sist Tatoosh startet på Øvrevoll, slo hun Entangle. Er god etter pause, mens Golden Memory pleier å trenge et løp i kroppen, sier Niels Petersen, som tror mest på Tatoosh. Det gjør også vi, og hun blir vår banker i V5. Matauri Pearl vant 1000 Guineas på Øvrevoll i fjor, god trippelsjanse nå.

Tips: 3 Tatoosh – 2 Golden Memory – 4 Sweet Baby Jane

Outs: 6 Matauri Pearl

4.LØP –  V5A-2 – SCANDIC LØP – 1600 DT

Et litt forsiktig vinnertips på Adore Me. Går bra i trening, formtall 55 tror vi er litt lavt. Miss Kitty Grey var flink i årsdebuten, har en fin oppgave nå. Vi streker også for Emma. Åpnet for hardt i årsdebuten, sikkert forbedret nå.

Tips: 8 Adore Me – 9 Miss Kitty Grey – 2 Lisselan Prospect

Outs: 1 Emma

5.LØP – V5A-3 – STRØM LØP – 1600 DT

Cool Match og Most Wanted har en fin oppgave fra sine innvendige spor. Om tempoet ikke blir for oppskrudd i front, tror vi det står mellom de to nevnte. Show of Faith er outsideren. Var suveren sist, selv om motstanden var tynn.

Tips: 2 Cool Match – 1 Most Wanted - 4 Majestic Song

Outs: 9 Show of Faith

6.LØP –  V5A-4 – DD-1 – FORSOMMERLØP FOR 3-ÅRINGER – 1170 GRESS

Et flott løp for våre norske treåringer. Vi står på en kvartett som har vist mye. Men det er luringer i løpet, som sikkert kan forbedre seg mye.

Tips: 3 Sweety – 13 Fredde – 2 Rock the Boat

Outs: 1 Daydream Believer

7.LØP –  V5A-5 – DD-2 – V4-1 – ØVREVOLL MILE CUP -1600 GRESS

Som alltid er Øvrevoll Mile Cup et vrient løp å finne ut av. Messi vant på 17. mai i fjor og har levert mye bra på gresset. King’s Dancer spurtet sterkt i årsdebuten, en vinnertype. Majestic Max er bedre på gress enn sand, og Mr Fong er en annen dyktig gjest.

Tips: 1 Messi – 15 King’s Dancer – 7 Mr Fong

Outs: 6 Majestic Max

8.LØP – V4-2 – BLOMSTERPRINSESSENES 3-ÅRSLØP – 1600 GRESS

Her tror vi klart mest på Niels Petersens duo. Over the Ocean går det gode rapporter på, men Petersen synes det er vrient å skille sine to. I trippelkampen bør Rated og Easy Road være gode kort.

Tips: 5 Over the Ocean – 7 Mister Big Shuffle – 2 Easy Road

Outs: 1 Rated

9.LØP –  V4-3 – SUPERSPRINT – 402 DT

Light the Fire er den raskeste i feltet. Går starten bra, tror vi han vinner. Cavorting er blitt 11 år, men er fortsatt lynrask. Hvis noen skal kunne matche de nevnte, kan kanskje Banksy være aktuell. Han viste stor fart i seiersløpet i Malmø søndag.

Tips: 3 Light the Fire – 1 Cavorting – 6 Panama Jack

Outs: 5 Banksy

10.LØP –  V4-4 – FOLLOW ME LØP – 900 GRESS

Aylar og Marimba liker seg bedre på gress enn sand. Begge har gjort det bra på 900 meter, sistnevnte vant på 17. mai i fjor. Ellers et litt lurt løp, hvor det kan dukke opp noe fra dypet.

Tips: 11 Marimba – 5 Aylar – 10 Mrs Horn

Outs: 2 Aventurin