Nest siste lunsjrunde

Skrevet av Birger Christensen,  20.09.2013
Pannacotta

Lunsjløpene onsdag er nest siste runde i årets sesong (16. oktober er den siste). To torsdager gjenstår også, før fredag ettermiddag tar over de syv siste løpsdagene i år. Hele ni løp skal avvikles i løpet av tre timer, så det er bare å belage seg på at lunsjen på Øvrevoll blir relativt lang.

De fire første løpene inneholder et spennende V4-spill, men uten de sportslige høydepunktene. Et uttrykk som brukes vår og høst på banen er "form slår klasse" Siden klassen ikke er så høy i alle løp, har vi omdøpt det til "form slår hester som ikke er i form". Det er mange som har startet tett og jevnt gjennom sommeren, og disse mister gjerne formen ved disse tider. Da kommer den sjelden tilbake i oktober og november. Samtidig er det en del hester som ikke er så glad i sommer og varme. De har samlet opp energi og kan ta to-tre strake i høst. I fjor vant Pannacotta sitt første løp 20. september, men rakk å vinne fem løp og bli mestseirende. Ikke på noen årstid vinner hester så ofte tre strake seire som fra nå og til sesongslutt.

Vår banker i V4-spillet blir Sophies Love. Hun har vunnet de to siste gangene Jacob Johansen har vært makker, og Wibecke Jegard, som holder til i tettstedet Skoppum i nærheten av Horten, kan fort få en ny tur til vinnerpaddocken.

V5 åpner med to maidenløp. Det første er for toåringene og inkluderer tre spennende debutanter. Sist onsdag på Jägersro tok de tre debutantene i et tilsvarende løp de tre første plassene. Et par av hestene som har startet har gått brukbart, men vi tror debutantene vil være helt i toppen.

Det sportslig sett mest interessante løpet er et sprintløp over 1370 meter på gresset. Hansinger skuffer sjelden, men vinner ikke så ofte. Vi velger å gardere bredt og gleder oss over fin sport.