Omtaler av hestene til start 12. juni

Skrevet av Birger Christensen,  10.06.2019

Birger Christensen har også denne uken tatt for seg løp for løp, hest for hest for å gi deg sine vurderinger før løpene.

Første løp går kl. 12.20.

V4 1.-4. løp kl. 12.20, V5 3.-7. løp kl. 15.10 og DD 3.-4. løp kl. 15.10.

1. løp:

Ruler of Course: Var på trippelen i Stockholm Stora 2017. Vi venter litt på ham og advarer mot å glemme ham helt.

Angel Island: Spennende nykommer. Har ikke startet på ni måneder og kan fort trenge løpet. Vant i debuten i Irland.

Rock Dancer: Har gått tre løp i år uten å få det helt til. Kan klart bedre, en outsider i et åpent løp.

Kildare: Vant siste løp som en skrell i totoen. Skal selvsagt regnes, men vi synes ikke han er en banker.

Chivas: Leverte en god årsdebut i Gøteborg. Går bra både på gress og sand, og han er spennende i dette feltet.

Mustajjid: Ble toer på gress i 2015. Har etter det gått fire gressløp uten å tjene penger. For oss spennende når det blir sand igjen.

Anachronist: Gikk et solid løp sist. Står bedre til på vekten mot Kildare nå, og han bør avgjort strekes.

2. løp:

Dramatic Act: Gikk et bra løp sist på sanden. Er best på god gressbane. Vil holde seg fremme lenge, kan vinne. Går i dag sitt 100. løp.

Smooth Escape: Var god nest sist, gikk nok litt for hardt ut sist. Stallhestene går bra, og han skal regnes.

Heavenly Spiced: Tok en flott seier i Gøteborg. Lenge siden forrige gevinst på Øvrevoll, her kan den komme.

Seraphine: Tok en fin og litt overraskende seier sist. Vi tror hun er litt bedre på kortere distanse, fikk også tre kilo for seieren.

Silent Storm: Gikk et imponerende løp på 17. mai mot hoppeeliten. Har kun startet en gang med mer enn 60 kilo.

Jane: Gikk ok i det samme løpet som Silent Storm. Avsluttet fjoråret storveis, kan ha mer inne.

I and I: Møtte de beste treåringene i fjor uten å nå helt opp. Vant det største løpet som toåring, den innsatsen rekker her.

Master Lorenzo: Er i fin fremgang. Møter tøffere motstand enn noen gang, men Wallace på lave vekter er nesten alltid skummel.

3. løp:

Nordlys: Har kun vunnet en gang i karrieren. Årsdebuten var brukbar, men viser sjelden den store viljen.

Final Experiment: Årsdebuten på Klampenborg var bra. Siden er det blitt bare sånn passe, ingen stor vinnertype.

Phoenix Dancer: Var klart slått på torsdag. Dette selskapet er noe enklere, kan havne på trippel.

Enge River: En seier på 40 starter, men 13 ganger på trippel. En trippelplass er et realistisk mål her.

Costasera: Treåring som gikk helt ok sist. Vi er litt usikre på om distansen er et pluss. Outsider.

Youessey: Har gått mange løp med overvekt. Det gjør hun ikke nå, men vi blir litt overrasket om hun vinner.

Chilterns: Har funnet flott form. Bør ris litt avventende, da kan det bli seier. Vår favoritt.

Tool Box Carlras: Eneste hest i feltet som har vunnet tre løp. Skal regnes tidlig i dette selskapet.

Cool Kid: Tok to seire på strak arm på våren i fjor. Synes han var forbedret sist, liten luring.

Silver Dalen: Fikk løpet ødelagt sist da rytteren mistet bøylene ut av boksen. Likevel ønsker vi å se mer før vi får den store troen.

4. løp:

Prince Field: Vant tre løp på høstparten i fjor. Årsdebut på gress, noe som er en liten fordel. Skal ikke glemmes.

Moonflash: Gjorde flere gode løp i fjor, annen bak Somerville. Møter greit selskap, en av favorittene.

Our Boy John: Treneren er ikke fornøyd med ham, da velger også vi å være litt defensive.

Al Buraq. Gikk egentlig ikke så dårlig sist. Har vært best på sand, og 1730 meter er kanskje i lengste laget.

Buffalo Soldier: Hadde en flott sesong i fjor med fire seire. Vi tror han kan trenge et løp til før formen er der.

All My Lovin: Har gått to fine gressløp nå. Er med i striden om en trippelplass, tror vi.

Deecider: Har åpnet sesongen flott. Er nå på formtall 71, som vi tror kan være i grenseland.

Last Reference: Har gått flere fine løp på Jägersro. Årsdebuten var svak, trenger trolig et par løp til.

Silky Road: Har vunnet to av de fire siste etter å ha hatt litt antivinner-takter. Formtall 71 er nok rundt der grensen går.

Meanttobeme: En god hest, som har slitt en del. God toer i et løp i fjor, slo da Moonflash. Outsider.

Fix Fox: Vant sine to første løp i karrieren i mai 2017. Har siden ikke fått det helt til. Har kapasitet, men må vise noe mer.

Super Major: Treneren er usikker på hvor han står i bildet. Har fart, men er veldig vanskelig å plassere. Kan være litt skummel.

5. løp.

Twentytwowontdo: Skuffet litt sist i Gøteborg. Er ellers jevn og god. Har aldri startet på 900 meter, men det kan gå bra.

Simmy's Copshop: Later til å gå sine beste løp på rask bane. Hvis det tørker opp til onsdag, er han en spennende outsider.

Puyol: Har startet en gang på 900 meter, og det var i 2013. Er lynrask, men det er mange andre også.

Monkey Bar Flies: Skuffet på Øvrevoll torsdag. Likte nok ikke regnet som kom. Bør være en grei trippelkandidat.

Stenid: Vant i Gøteborg. Tror kanskje ikke 900 meter er noen fordel, selv om han har vunnet på distansen. Trippel?

Story Minister: Står med to strake seire. Trakk yttersporet, en liten fordel. Er klart seiersaktuell.

6. løp:

Crayon: Vant første gang på gresset i Gøteborg. Løpet var nok ikke så kvalitetsfylt, må nok forbedre seg litt for å vinne.

Lovetorun: Har gått to fine løp i år. Kjemper langt fremme i dette løpet.

Love of Course: Innsatsen i Gøteborg sist var riktig bra. Dette feltet er ikke tøffere, en knepen favoritt.

Hampus G: Har bare startet tre ganger. Årsdebuten var ikke så verst, liten luring med ytterligere fremgang.

Geist: Var slått av to gode hester sist. Seier virker hardt, kan kjempe om den siste trippelplassen.

7. løp:

Jungle Dream: Ok løp i Gøteborg nest sist. Er med i kampen om den siste trippelplassen.

Topas Royal: Så strålende ut ved seieren sist torsdag. Mye taler for en ny triumf.

Buckyboy: Litt forbedret sist. Får nok premie, trippel som maks.

Kila. Var klart slått av gode hester torsdag. Kan kanskje melde seg på i kampen om tredjeplassen.

Danny's Roop: Har kun startet på Jägersro. Mulig med en mindre premie om hun er mer glad i gress enn sand.

Nathless. Viser fine takter. Slår neppe Topas Royal, men er klar favoritt til plassen nærmest.