Programtips torsdag 6. juni

Skrevet av Birger Christensen,  03.06.2019
My Cup Of Tea

En aktiv galoppuke også tidlig i juni. Bro Park tar seg av lunsjen onsdag, hvor det er ettermiddagsløp i Aalborg. Torsdag er det Sveriges nasjonaldag, og da er det løp på Gärdet. Det er en folkefest av de sjeldne og et fint vorspiel før Øvrevolls kveldsløp. Lørdag er Klampenborg klare for nye løp, mens Jägersro avslutter uka. De beste treåringene møtes der i Voterløpning og Derby Trial, viktige løp i oppkjøringen til Derby om en drøy måned.

1. LØP - B17 3-ÅRSLØP - 1370 GRESS

My Abbey Road er i fin utvikling. Vi tror halvsøsteren til Easy Road har mye å gå på. Hun blir et knepent vinnertips foran Izakaya. Sistnevnte var unnskyldt i årsdebuten i Gøteborg, da han var syk. Stargazing har ikke startet på lenge, ser ut som et godt trippelobjekt. Geist er litt forbedret, kan utfordre om en trippelplass. De to øvrige velger vi å vente med til neste gang.

Tips: 6 My Abbey Road - 3 Izakaya - 5 Geist Outs: 4 Stargazing

2. LØP - V65-1 - MAIDENLØP - 1600 GRESS

Nathless avsluttet fint til annen bak Privilegiado i sin siste start. Topas Royal var god tredje i det samme løpet, og det er mye mulig at det står mellom disse to. Rapportene er imidlertid gode på debutanten Meandyoutwo, så han får plass på kupongen. Det blir også spennende å se Unwanted Beauty i årsdebuten. Hun har fått formtall 76 med seg fra England, en interessant nykommer.

Tips: 6 Nathless - 4 Topas Royal - 1 Unwanted Beauty Outs: 3 Meandyoutwo

3. LØP - V65-2 - GRANDE CAPITAN ELITELØP - 2400 METER

Det er ikke å overdrive å si at vi er spente på årsdebuten til Square de Luynes. Det er ikke så lenge til store løp står på programmet, så vi satser på at formen er fin. Baltic Eagle var meget bra ved seieren på 17. mai, kommer nok til å være med langt fremme også her. Det var ikke uventet at Silver Falcon trengte løpet sist torsdag. En slik blåser kan ha gjort godt. Trouble of Course satser mot Oslo Cup om han står 2400 meter. Det kan vi få et svar på her. I det hele tatt et lite, men fint felt.

Tips: 5 Square de Luynes - 3 Baltic Eagle - 4 Trouble of Course Outs: 1 Silver Falcon

4. LØP - V65-3 - V4-1 - CAPGEMINI LØP - 900 GRESS

Vi liker løp over 900 meter på gresset. Drøyt 50 sekunder etter start er hestene i mål. De beste kommer i dette løpet, og vi tror på seier til Yvonne Durant. Duoen Story Minster og Simmy's Copshop er i form, og de er begge raske på de første meterne. Pal O'Mine har en annenplass på 900 meter gress fra litt tid tilbake, og Backcountry var lenge førende sist han var ute. Trioen til Annike Bye Hansen er sterk, men vi er litt usikre på om de rekker helt frem. Calcaterre har for øvrig vunnet på distansen, men det er en stund siden.

Tips: 7 Story Minister - 3 Simmy's Copshop - 4 Backcountry Outs: 2 Pal O'Mine

5. LØP - V65-4 - V4-2 - GOODRUN LØP - 900 GRESS

Alle som har prøvd 900 meter på gresset, har gjort det bra. Girlforce One har vunnet to ganger av tre på distansen, får et knepent tips. Ciccarelli vant lett fra innerspor i fjor, og han skal passes. Monkey Bar Flies er vårt trippelobjekt, har en seier og flere annenplasser med disse betingelsene. Stenid var tilbake i slag på Gøteborg søndag, skal passes.

Tips: 8 Girlforce One - 2 Ciccarelli - 4 Stenid Outs: 7 Monkey Bar Flies

6.LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - ØVREVOLL HESTESPORT CUP I AMATØRLØP - 1730 GRESS

På V65 prøver vi oss med My Cup of Tea. Hun er knallgod på Øvrevolls gress, og årsdebuten på sand var riktig bra. På V4 tar vi med Chilterns, som vant lett i Gøteborg søndag. Queen of Skara gikk ut litt vel hardt i det samme løpet, denne distansen er trolig bedre. Princess Jessica har en meget god rytter, kan overraske.

Tips: 7 My Cup of Tea - 1 Chilterns - 8 Princess Jessica  Outs: 2 Queen of Skara

7. LØP - V65-6 - V4-4  DD-2 - GREENGRASS LØP - 1600 GRESS

En åpen finale. Callaway of Course og Dubai Next var første og andre sist de møttes. Nå står sistnevnte bedre til på vekten, og det kan bli jevnt. Otama Mareld gikk et godt løp i Klampenborg sist, og treårige Fort er i fin fremgang. Det er flere kandidater til en plass i toppen i dette åpne løpet.

Tips: 6 Callaway of Course - 11 Dubai Next - 3 Fort Outs: 2 Otama Mareld