Barny - også med Kaia?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.06.2021
Artikkelbilde
Barny vant med Nora Hagelund Holm 27. mai. I dag er Nora utestengt, Kaia Ingolfsland rir Barny. Her vinner hun med hesten 17. mai 2019. Foto: Hesteguiden.com

Nathalie Mortensen har ikke med seg Valence. Men hun kommer med fem som uansett er verdt oppmerksomhet: - 3 Barny (V65-1) er den beste sjansen, sier Nathalie om hesten som ris av Kaia Ingolfsland. 

Barny - også med Kaia


Nathalie Mortensen har ikke med seg Valence. Men hun kommer med fem som uansett er verdt oppmerksomhet: - 3 Barny (V65-1) er den beste sjansen, sier Nathalie om hesten som ris av Kaia Ingolfsland. 

* Nathalie, som alltid er god på info, kommer ellers med en liten "varning" på 8 Golders Green i V65-5.

Her er hennes kommentarer foran løpene på Øvrevoll torsdag, hun rir to av hestene selv: 

- 3 Barny (V65-1, Kaia Ingolfsland, 36-prosenter kl. 13.00) vant sist på dirt med Nora (Hagelund Holm, red. anm.). Kaia (Ingolfsland, red. anm.) har også vunnet på Barny. Har fin form, løpet passer, og distansen er bra. Kan absolutt vinne igjen, men jeg nevner at hard bane kan være en liten ufordel.

- 8 Golders Green (V65-5/V4-3, 14-prosenter) blir det kul å se i dag. Må imidlertid legge seg til, misset starten sist, glem det løpet. "Snabb" bane, gress og 1600 meter skal passe. 

- 11 Lemon Smile (V65-5/V4-3, 22-prosenter, Silje Strand) har høy vekt, men dette er en stor hest. Fin distanse, regnes og er en likeverdig sjanse som Golders Green.

- 1 Chilterns (V65-6/V4-4, Willa Synøve M. Schou, 8-prosenter) skal være den beste sjansen av mine to i løpet. Fin til seier med Nora i Göteborg, kom fort da. Willa (Synøve M. Schou, red. anm.) tar av tre kilo og har vunnet på ham før. Det kommer til å gå unna i dette løpet, Chilterns skal komme på speed.

- 3 Topas Royal (V65-6/V4-4, 5-prosenter) gikk "jättefint" i Göteborg. Gress passer, det samme gjør motstanden. Ikke helt borte, sier Nathalie Mortensen til ovrevoll.no.

ANNIKE BYE HANSEN har fin form på stallen. Hun er fjerde på trenerstatistikken; 3-3-3 er pene tall på 17 starter.
I dag blinker hun naturlig nok ut 6 Takeko (V65-4/V4-2, Per-Anders Gråberg, 55-prosenter) som den beste sjansen:
- Dette er en bra mulighet hvis det ikke skulle dukke opp en "outstanding" hest her. 1800 meter sist var litt langt.
P-A Gråberg må få henne til å slappe av underveis; det regner jeg med at han ordner, sier Annike til ovrevoll.no.
Hun tror litt mer på 3 Calcaterre (1. løp, Willa Synøve M. Schou) enn 1 Mestre Dos Magos (1. løp, Kaia Sofie Ingolfsland).Ellers ligger hun lavere med de tre andre starthestene i dag.
- 6 Our Boy John (V65-1, Per-Anders Gråberg, 14-prosenter) trengte løpet sist, det er kanskje litt kort i dag, uttaler Annike.

SILJA STØREN har to på ti, en pen åpning av Silja og makker Manuel Martinez. Silja tror klart mest på 3 Sir Vincit (8. løp, Manuel Martinez) av sine i dag: - Den tror jeg mye på. Hesten til Niels Petersen i mot, sier Silja som mener at både 6 Erasmus (1. løp, Manuel Martinez) og 9 Danish Of Course (V65-5/V4-3, Manuel Martinez, 5-prosenter) kan overraske:
- Danish Of Course trenger feste. Må by seg ordentlig til. Vi prøver gress og fleksible blinkers. Denne hesten kan plutselig overraske, sier Silja til ovrevoll.no.

RAPHAEL FREIRE kan også lene seg på sterke tall. Se på disse: 25-åringen har fire seire på ni starter i Sverige og Norge, kun én Freire-hest har vært utenfor trippelen i år. Han har tre starthester på Øvrevoll i dag, det ser på papiret ut som hans hester er underspilte.
- Jeg kan vinne løp og blir ikke sjokkert om jeg gjør det, sier Raphael til ovrevoll.no før løpene.
Han klarer ikke å skille sine med tanke på seierssjanse: 
- 1 Elegant Queen (V65-1, Alan Wallace, 17-prosenter) vant sist og er i utvikling. Har tatt løpet fint. Gjør sin tredje start i karrieren i dag - og det er et annerledes løp for å si det sånn. Regnes med sjanse.
- 7 Prince Of Tides (V65-1, Sandro de Paiva, 8-prosenter) er en bra hest i fin orden. Men gress er nytt for ham, det er spørsmålstegnet. Uansett inne med vinnersjanse.
- 9 Deecider (V65-6/V4-4, Sandro de Paiva, 6-prosenter) var bra sist, selv om det ble andreplass til slutt. Foretrekker dirt, blinkers av i dag. Men vi prøver, jeg tror på denne hesten. Planen er å ta teten og ligge der, uttaler Raphael, også en trener som er god på informasjon.   

SISTE: Niels Petersen sender ut spennende 3-åringer i dag. Han trenger litt betenkningsid før han lander på den beste sjansen i V65-spillet:
- 3 Herewegodandy (V65-3/V4-1, Carlos Lopez, 17-prosenter) er kanskje den jeg tror mest på. Men det er jevnt mellom denne og 5 Noble Justice (V65-3/V4-1, Per-Anders Gråberg, 14-prosenter).
  1 Prince Of Fjords (V65-3/V4-1, Sandro de Paiva, 7-prosenter) er også bra nok, men det kan være litt langt. 
- 4 Mowaaman (V65-4/V4-2, Sandro De Paiva, 1-prosenter) debuterer. Dette er en fin hest, men det er kanskje litt for kort på dette underlaget. Forutsetningene er ikke ideelle, men dette er som sagt en fin hest.
- 5 All About Us (V65-4/V4-2, Carlos Lopez, 7-prosenter) er også en fin type som har fordel av banen kontra den andre. Om jeg blir "chockad" om jeg har vinneren i løpet? Nei, det blir jeg ikke, sier Niels Petersen til ovrevoll.no.

Red. anm.: 6 Takeko er en 65-prosenter i dette løpet (V65-4) en drøy time før innlevering. 


* Carlos Lopez topper jockeystatistikken med fem seire, Cathrine Erichsen er ener blant trenerne så langt.