William opp i teten i England!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  13.06.2021
Artikkelbilde
William Buick vant fem løp lørdag og og søndag - og vips var han forbi Oisin Murphy på jockeystatistikken. Foto: Eirik Stenhaug

William Buick har brukt helgen godt. Fem seire på ti ritt lørdag og søndag, en seiersprosent på 50. Banene har vært Leicester og Doncaster. Nå er vår mann i teten i England: Buick 34, Murphy 32. 

OISIN MURPHY vant ett ritt av ni lørdag og søndag - og er nå nødt til å gjøre noe han ikke er vant til å gjøre: Murphy må jage William Buick - som har fått den starten han ville ha. Og som slipper det han måtte i fjor; jage bakfra i jakten på det championatet han mangler. Som antatt blir dette høyst sannsynlig "a-two-horse-race", Buick og Murphy.
16. oktober, Champions Day på Ascot, er fasiten klar. Buick har forøvrig 18 førsteplasser de siste 14 dagene og har dermed jekket opp seiersprosenten som må holde seg på 20 eller over. I motsatt fall blir det neppe den ettertraktede tittelen.

ROYAL ASCOT er nå neste, denne hoveduken for engelsk galoppsport: Tirsdag til lørdag med topp sport og Norsk Rikstoto inne med spill i World Pool. Syv løp alle dager med start 1.løp kl.15:30 og 7.løp kl. 19:10.
Tellytrack 2 som har bilderettigheter til Royal Ascot, legges direkte ut på RD3 tirsdag – fredag.
Lørdag sendes løpene på RD2 (Tellytrack 2).

FRANKIE DETTORI, hvem ellers, er bookmakernes favoritt til å ta en tredje jockeytittel på rad i Royal Ascot-uken.
Han har ridd lite i år, bare 59 ritt, to klassiske triumfer viser imidlertid at han aldri blir for gammel.
Og 50-åringen fra Milano har tung ammunisjon kommende uke, Palace Pier og Stradivarius er to av flere solide kort.
Frankie har vunnet 73 Royal Ascot-løp i sin glitrende karriere så langt.
William Buick er forhåndsrangert som femtemann i jockeytittel-kampen på Royal Ascot. Hva viser fasiten lørdag ettermiddag?