Flotte vinnere på herlig galoppkveld

Skrevet av Birger Christensen ,  26.06.2021
Artikkelbilde
Wishformore ©hesteguiden.com

For en super galoppkveld. Flotte løp, gode vinnere på en sommerkveld som ga den rette rammen. Niels Petersen og Sandro de Paiva ble kveldens vinnere, noe som smakte godt for begge. Seieren i 1000 Guineas ble Niels' seier nummer 400 på Øvrevoll. Men også Neuroth x 2 pluss Stall Perlen fikk med seg en storløpsseier.

 

Oslo Cup ble et løp hvor det gikk fort den siste halvdelen av løpet. Niels Petersen måtte stryke Square de Luynes, men seieren gikk likevel til stallen. Wishformore ble ridd perfekt av Sandro de Paiva, og på streken var han først. Et enormt løp gikk Learn by Heart. Var vrien å laste, men startbokspersonalet jobbet han inn. Han svarte med å tape mye fra start, men finishen var råbra til annen. Jet Action ble tredje, men for sjette gang på de åtte siste årene sto Niels Petersen som trener av vinneren. Det er hans søster Marianne som nå eier vinneren, en fortjent belønning for en som står på til det beste for stallen.

-Det har ikke gått helt på skinner i år så langt, så dette var en fin bekreftelse på at vi er på rett vei, sa Niels.

- Min største seier, og det å få vinne et Gruppe 3-løp er stort, supplerte de Paiva.

Iron Butterfly ©hesteguiden.com

I 1000 Guineas var Petersen/de Paiva på gang igjen. Yellow Submarine dro av gårde i et voldsomt tempo og holdt flott til tredje. Men stallvenninnen Iron Butterfly hadde mer krutt i finishen, og det ble en sterk seier. Takeko avsluttet storstilt til annen, men det ble for mye å hente inn. Med fare for å levere en blunder, ser det ut som om seieren var Petersens første i 1000 Guineas på Øvrevoll. Den tok Stall Zuccini med Wibecke Nagell-Erichsen i spissen.

- I dag var det moro. Hestene har levert slik jeg ønsket, og dessuten ble det 4-0 til Danmark i fotball-EM. Perfekt, sa Niels.

Like A King ©hesteguiden.com  

I 2000 Guineas var det stor spenning 200 meter fra mål. Men som i fjor kom vinneren innvendig, og det ble Like a King som gjentok seieren til Nordic fra i fjor. 

- Jeg måtte kjempe for å komme forbi, men det gikk bra. Det hadde vært en del stang-ut før på kvelden, så det var godt å få en seier på slutten av kvelden, berettet Jan-Erik Neuroth.

Like a King er urutinert, så det var morsomt å se han i dag. Det kan bli en spennende tid fremover med ham, sa Wido Neuroth.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

Den flotte løpsdagen startet med et løp for flere av de beste milerne på banen. De tre toppvekterne gjorde løpet til en herlig fight, med Fiftyshadesfreed foran Swedish Dream og Valence. Trener Lennart Jarven, som vant Derby på Øvrevoll for 35 år siden med Fox's Den, var på Øvrevoll for første gang i år. Det ble seier direkte med den fenomenale tiåringen Fiftyshadesfreed. 

- Han vant fem løp på Øvrevoll som syvåring i 2018 og ble mestseirende hest på banen. Nå hjelper vi hverandre, og han holder meg ved like, beretter Lennart, som har nådd den imponerende alder av 81. Sandro de Paiva red et flott løp på vinneren.

Archers Ignite ©hesteguiden.com

Amatørløpet ble en fartsfest, hvor toppvekteren Archers Ignite hadde klart mest igjen i finishen. Linn Christine Arntzen satte inn støtet rundt 200 meter fra mål, og seieren ble sikker. 

- Han var rågod, og jeg følte at vi vant greit, sa Linn Christine etter seieren.

- Hun rir veldig bra, og på fire starter har hun vunnet fire ganger for meg, sa Tobias Hellgren etter seieren. Den stallen har full form for dagen. Med 73 kilo var det kun seks tideler ned til banerekorden, så det var bra.

Nome De Plume ©hesteguiden.com

Svensk seier i de to første løpene, i det tredje ble det dansk. Nom de Plume var som ventet tidlig fremme, og denne gang holdt han hele veien til mål. Madi Banja ble nærgående, mens London Rock ble hemmet av at jockey Martinez slet med stigbøylene. Kaia S Ingolfsland og Willa Synøve Schou fikset en dobbel til våre gode lærlinger.

Two Times ©hesteguiden.com

Det skiftet litt i front i femte løp, selv om Perfect Illusion var fremme nesten hele tiden. Men i finishen sto det mellom Two Times og The Kid, med førstnevnte som vinner.

- I årsdebuten i Gøteborg fungerte han ikke skikkelig på banen. Nå fikk han et fint løp av Elione Chaves, og da kom årets første seier, kunne Cathrine Erichsen konstatere.

Kveldens siste løp ble en morsom duell mellom Cooperess og Mowaaman med førstnevnte som knepen vinner. Denne gang tapte Sandro de Paiva en jevn finish, og det var Jacob Johansen som kunne seier som trenes i Sverige av Kahlil de Burca.

Cooperess ©hesteguiden.com