Jan-Erik: "Jet Action beste sjansen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.06.2021
Artikkelbilde
Jet Action og Jan-Erik Neuroth vant lett 3. juni. I dag er oppgaven tøffere, men fjorårets Derby-toer Jet Action kan være en vinner av Oslo Cup. Foto: Hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth har fire seire så langt. I dag har han fem spennende ritt og pen ammunisjon i storløpene. - 7 Jet Action (V5-4/V4-1) er den beste sjansen, sier han til ovrevoll.no etter litt betekningstid. 

* 7 Jet Action var en 13-prosenter i Oslo Cup (V5-4/Gruppe 3) kl. 10.00. Vil ganske sikkert bli spilt opp, men 3 Master Bloom fra Cathrine Erichsen ender trolig opp som som spillefavoritt i storløpet med 300 000 kroner til vinneren. 6-årige Master Bloom har elleve seire på 27 starter og 2,8 millioner på konto. Siste seier: Juli i fjor. Elione Chaves rir.
Jet Action, som trener Wido Neuroth tidlig uttalte var hesten han "måtte stole på i år", vant i siste start 3. juni. 

* Her er Jan-Erik Neuroths kommentarer til hester og sjanser på Øvrevoll i dag:

- 6 Screwbox Carlras (V5-3, Helle Christensen trener, 5-prosenter) er ute på en distanse som kan være midt i blinken. Banen skal også passe.

- 7 Jet Action (V5-4/V4-1, Wido Neuroth, 13-prosenter) er veldig spennende. Var veldig bra til seier sist. Skal ha god til rask bane, tungt passer ikke. Dette er en fin vinnersjanse, men det er flere her. Plutselig går 1 Privilegiado til 90 igjen. Hestene til Niels Petersen pleier å være mye forbedret til storløpene. 8 Victor Kalejs red jeg sist. Den bare spant på underlaget, glem det løpet. Ikke helt ufarlig i dag. 

- 10 Nordic (V5-5/V4-2, Wido Neuroth, 21-prosenter) har ingen fordel av distansen, det kan være litt langt. Men jeg sier ikke at han ikke vinner, men det er snakk om et forbehold. Gikk pent sist og trengte løpet. Skal ha god til hard bane, ikke for mykt. 

- 2 Miss Haven (V4-3/1000 Guineas, Wido Neuroth, Andreas Tapia Dalbark, 13-prosenter) taklet ikke den sleipe banen i Sverige sist. Debuterer på Øvrevoll, spennende å se om hun står. Alle våre i løpet er trippelkandidater - og alle tre kan jo vinne løpet. Det er snakk om jevngode hopper, jeg valgte 11 Voix d'Amie som jeg vet går på banen. Men det er en sjanse for at jeg har valgt feil hest.

- 3 Zeraphine (V4-3/1000 Guineas, Wido Neuroth, Elione Chaves, 2-prosenter) står distansen uten problem. Var den av våre som hadde størst problemer med banen på Bro sist. Funker på Øvrevoll, vant to her i fjor. Vær litt obs på denne i dag!

- 11 Voix d'Amie (V4-3/1000 Guineas, Wido Neuroth, 13-prosenter) er en bra hest i ganske fin form. Så får vi se om jeg har valgt riktig. Bør være blant de tre - og er én av hestene som kan vinne i et åpent 1000 Guineas.

- 1 Like A King (V4-4, Wido Neuroth, 7-prosenter) vant sist, fikk et enkelt løp som oppladning til 2000 Guineas. Kommer ut i et jevnt og sterkt felt. Jeg håper vi får et nydelig løp, kan være med helt fremme da.
5 Simply Minds bør være favoritt, den har vært veldig bra. Men blir banen litt mer krevende i dag, er han ikke en opplagt vinner - som jeg ser det. Pass litt på den danske hesten 3 Smooth N Royal, dette er en tøffing! sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.