Jan-Erik: "Jet Action beste sjansen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.06.2021
Artikkelbilde
Jet Action og Jan-Erik Neuroth vant lett 3. juni. I dag er oppgaven tøffere, men fjorårets Derby-toer Jet Action kan være en vinner av Oslo Cup. Foto: Hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth har fire seire så langt. I dag har han fem spennende ritt og pen ammunisjon i storløpene. - 7 Jet Action (V5-4/V4-1) er den beste sjansen, sier han til ovrevoll.no etter litt betekningstid. 

* 7 Jet Action var en 13-prosenter i Oslo Cup (V5-4/Gruppe 3) kl. 10.00. Vil ganske sikkert bli spilt opp, men 3 Master Bloom fra Cathrine Erichsen ender trolig opp som som spillefavoritt i storløpet med 300 000 kroner til vinneren. 6-årige Master Bloom har elleve seire på 27 starter og 2,8 millioner på konto. Siste seier: Juli i fjor. Elione Chaves rir.
Jet Action, som trener Wido Neuroth tidlig uttalte var hesten han "måtte stole på i år", vant i siste start 3. juni. 

* Her er Jan-Erik Neuroths kommentarer til hester og sjanser på Øvrevoll i dag:

- 6 Screwbox Carlras (V5-3, Helle Christensen trener, 5-prosenter) er ute på en distanse som kan være midt i blinken. Banen skal også passe.

- 7 Jet Action (V5-4/V4-1, Wido Neuroth, 13-prosenter) er veldig spennende. Var veldig bra til seier sist. Skal ha god til rask bane, tungt passer ikke. Dette er en fin vinnersjanse, men det er flere her. Plutselig går 1 Privilegiado til 90 igjen. Hestene til Niels Petersen pleier å være mye forbedret til storløpene. 8 Victor Kalejs red jeg sist. Den bare spant på underlaget, glem det løpet. Ikke helt ufarlig i dag. 

- 10 Nordic (V5-5/V4-2, Wido Neuroth, 21-prosenter) har ingen fordel av distansen, det kan være litt langt. Men jeg sier ikke at han ikke vinner, men det er snakk om et forbehold. Gikk pent sist og trengte løpet. Skal ha god til hard bane, ikke for mykt. 

- 2 Miss Haven (V4-3/1000 Guineas, Wido Neuroth, Andreas Tapia Dalbark, 13-prosenter) taklet ikke den sleipe banen i Sverige sist. Debuterer på Øvrevoll, spennende å se om hun står. Alle våre i løpet er trippelkandidater - og alle tre kan jo vinne løpet. Det er snakk om jevngode hopper, jeg valgte 11 Voix d'Amie som jeg vet går på banen. Men det er en sjanse for at jeg har valgt feil hest.

- 3 Zeraphine (V4-3/1000 Guineas, Wido Neuroth, Elione Chaves, 2-prosenter) står distansen uten problem. Var den av våre som hadde størst problemer med banen på Bro sist. Funker på Øvrevoll, vant to her i fjor. Vær litt obs på denne i dag!

- 11 Voix d'Amie (V4-3/1000 Guineas, Wido Neuroth, 13-prosenter) er en bra hest i ganske fin form. Så får vi se om jeg har valgt riktig. Bør være blant de tre - og er én av hestene som kan vinne i et åpent 1000 Guineas.

- 1 Like A King (V4-4, Wido Neuroth, 7-prosenter) vant sist, fikk et enkelt løp som oppladning til 2000 Guineas. Kommer ut i et jevnt og sterkt felt. Jeg håper vi får et nydelig løp, kan være med helt fremme da.
5 Simply Minds bør være favoritt, den har vært veldig bra. Men blir banen litt mer krevende i dag, er han ikke en opplagt vinner - som jeg ser det. Pass litt på den danske hesten 3 Smooth N Royal, dette er en tøffing! sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.


NATHALIE MORTENSEN, sammen med Valence til venstre på Hesteguidens bilde over, er alltid på farten. I dag er hun på plass med fem fra stallen hun driver sammen med "morsan", Annette Stjernstrand.

* Her er Nathalies kommentarer til ovrevoll.no før løpene, merk at hun er i galopptoppen på info:

- 5 Valence (V5-1, 23-prosenter) ble det feil for sist, Bro er ikke hans bane. Han er som oftest ute med høy vekt, og dette er en liten hest. Høy vekt igjen i dag, men han har jo vunnet med 63 kilo her før. Og nå er han på favorittbanen igjen. Det er klart jeg har tro tross innsatsen sist. Tet hele veien? Vi prøver!

- 2 Ruby Dream (V5-2 Jana Kolackova, 11-prosenter) var toer sist, høynet fire kilo, det var mye. Kan være "snabb" ut og kjennes fin ut. Går på rask bane. Kan være høyt oppe med god start.

- 1 Madi Banja (V5-3, Willa Synøve M. Schou, 17-prosenter) er en "jättefin" hest, men har kanskje ikke vært like bra så langt i år. Må ha riktig type løp. Kan være blant de tre. Vant en 900 meter på Øvrevoll i august i fjor, det er vel eneste starten på denne distansen.

- 2 Topas Royal (V5-5/V4-2, 4-prosenter) skulle hatt en mykere bane.

- 4 See You Soon (V5-5/V4-2, 6-prosenter) er ute på en bedre distanse nå. Nora (Hagelund Holm, red. anm.) og 53 kilo. Her obs'er jeg. En "jättefin" sjanse, jeg tror mye på denne i dag! uttaler Nathalie Mortensen.

DINA DANEKILDE sender 6 Khatun (V4-3, Jacob Johansen, 13-prosenter) opp fra Malmö for å kjempe i klassiker'n 1000 Guineas. Det gjør hun ikke uten ambisjoner. 
- Hun er fin for dagen, men det er klart gresset er et spørsmålstegn selv om hun trente på underlaget i Dubai i vinter. Khatun er nok best på dirttrack. Men jeg vil allikevel si at hun er en liten outsider i dag. Dette er en ærlig hest, som har vært litt uheldig i flere løp, sier Dina til ovrevoll.no. 

PER-ANDERS GRÅBERG er bygd for storløpsdager. Er en jockey å følge i dag.
Her er hans kommentarer på tampen:
- 8 Victor Kalejs (V5-4/V4-1/Oslo Cup, Roy Arne Kvisla trener, 9-prosenter) gikk ikke på banen på Bro. "Gillar" Øvrevoll. Åpent Oslo Cup. Victor Kalejs er en god outsider.
- 10 Takeko (V4-3/1000 Guineas, Annike Bye Hansen, 25-prosenter) vant jeg med sist. Én av flere i dag. Pass på Iron Butterfly!
- 7 Kingof Pharoah (V4-4/2000 Guineas, Niels Petersen, 17-prosenter) er det positive rapporter på. Vinnerkandidat, sier P-A til ovrevoll.no før løpene.

SISTE: RAPHAEL FREIRE har form på stallen, tre av seks i Sverige i år er sterkt. Han sender ut to i dag og tror på sjanse for begge: - Jeg liker distansen, sporet og jockeyen på 10 The Notorious (V5-2, Ida Tandberg, 10-prosenter) om han går som i Sverige 19. mai, "he will give them av hard time". 9 Shallow (V5-5/V4-2, 6-prosenter) kjennes veldig fin ut, og distansen skal passe. Jeg tror han vil gå et godt løp, men her er det åpent, skriver Freire i en sms til ovrevoll.no før løpene.


* Banen er god, målt til 4,3, skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms kl. 14.00


* Trener Niels Petersen har hatt vinneren i Oslo Cup seks av de ti siste gangene. 1 Privilegiado (V5-4/V4-1), som vant ifjor, var "bare" en 13-prosenter kl. 10.00 i dag. Petersen-hestene har ikke glitret så langt i år, men de vil komme. Det er garantert. I dag kan være dagen. 

CARLOS LOPEZ, som er på bakken i dag, leder på Øvrevoll med 6-4-4 så langt. En kvartett følger med fire seire: Nora Hagelund Holm er først av disse med 4-2-4 som i denne sammenheng har lite med fotball å gjøre.
Jan-Erik Neuroth, Kaia Ingolfsland og Anna Pilroth er de tre andre i firerbanden. Anna tok som kjent en firling sist og holder panserform. Hun skal selvfølgelig passes når hun setter seg opp på Arne O. Karlsens 5 Macjack i V5-5/V4-2; en 18-prosenter kl. 10.00.