"Jeg sikter jo mot den beste plassen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.06.2021
Artikkelbilde
Her smiles det; Kaia på ryggen av Barny etter seieren i V65-1 torsdag. Trener Nathalie Mortensen (t.v.) tok ytterligere én trenerseier med Chilterns, Willa Synøve M. Schou red denne. Foto: Hesteguiden.com

Kaia Sofie Ingolfsland kom inn i sporten ved en en tilfeldighet. Nå er det lite som er tilfeldig ved 24-åringen fra Drengsrud. Tre seire torsdag, høyest seiersprosent og blikket rettet mot toppen av pallen.

* Vi utfordrer henne litt på ambisjonene, hun tar utfordringen: - Jeg sikter jo mot den beste plassen. Må gjøre det nå, sier Kaia som har fire på 13 og 30 i seiersprosent, dette er sterke tall.

TRE PÅ TORSDAG og én sølv. Det var over forventningene, sier Kaia med blikket én dag tilbake i tid.
Dette var også over spillernes forventninger: 4 (Barny), 12 (Simmy's Copshop) og 5 (Marit) var vinneroddsene på Kaia-hestene. Hun er nå oppe i 64 karriere-seire, er seks unna 70 og en ny tilværelse som proffjockey - uten lettelse.
- Det blir spennende. Jeg tror det skal bra og håper at trenerne fortsatt vil bruke meg, uttaler jockeyen som er klar på at oppholdet i England har gitt effekt og fremgang: - Jeg vil si jeg er blitt en bedre og sterkere jockey!

KAIA, som jobber hos Wido Neuroth, penser også inn på andre faktorer som er med på å skape en god - og bedre rytter: - Jeg er blitt flinkere til å ta vare på meg selv, til å restituere. Så er jeg blitt bedre på å finne balanseforholdet mellom jobb og familie; til å koble av. Storesøster Ina har barn på tre og seks år som det er gøy å være sammen med. Vi er en sammensveiset familie, jeg er også veldig glad i lillebror Noah. Han er 17, går på NTG og spiller håndball i Haslum, sier eks-håndballspiller Kaia som også deler ut ros til mamma og pappa Ingolfsland:
- De er alltid på plass og heier. Jeg hadde ikke klart å bli god uten dem. Torsdag var de kjempeglade, oppsummerer Kaia som er veldig på gang. Neste løpsdag for hennes del: Jägersro neste onsdag. 

* Carlos Lopez leder på Øvrevoll med fem seire, både Nora Hagelund Holm og Kaia Ingolfsland har fire.