Fantomløp av No Short Cuts

Skrevet av Birger Christensen,  06.06.2021
Artikkelbilde
No Short Cuts imponerte stort med overlegen seier i Svenskt Derby Trial søndag. Foto: Svensk Galopp.

No Short Cuts var det store navnet på Jägersro søndag ettermiddag. Hans prestasjon i Derby Trial var rett og slett gedigen, og Derbyfavoritten er i de flestes øyne soleklar. Det er godt over et halvt år siden forrige start, men det ga han blaffen i. Først lå han utenpå lederen, før han på siste bortre langside forlot alt og alle. 12 lengder ble seiersmarginen, voldsomt imponerende. -Han var utrolig bra, sa Andreas Tapia Dalbark i et kort intervju før neste løp. 

- Synes han var mye bedre enn jeg hadde trodd. Tiden var meget bra, og det ble et riktig stayerløp. Regner nok med at jeg sitter på ham om seks uker, når det store Derbydagen i Malmø finner sted 18. juli, fortalte Jan-Erik Neuroth mens han slukte mil på vei hjemover etter løpene.

I Derby Trial satt Jan-Erik på Lot of Joy, mens han red No Lie i Voterløpning. Det ble en fin tredjeplass på førstnevnte, mens No Lie yppet seg i Voter. Wolfof Vancouver vant for Jacob Johansen og Lennart Reuterskiold jr. - Hun ble litt satt ut av det dårlige sporet og en vid siste sving, men får helt klart godkjent. Jeg red to fine hopper, som har mer å hente, avrundet Jan-Erik.

Niels Petersen hadde Native Star og Kingof Pharoahs til start. En grei tredje til Native Star, mens Kingof Pharoahs trolig trengte løpet i årsdebuten. Var med lenge og vil være forbedret i løpet av seks uker. Beste stallprestasjon sto nok likevel Careless Whisper for. I Dansk Breeders Cup tapte hun uhyre knepent for Malekha (Oliver Wilson), mens Per-Anders Gråberg satt på Careless Whisper. Det var mange sterke navn i det slagne felt, og nå tror vi ikke det er lenge før den flotte hoppa avlegger sitt maidenship.