Ny trippel, William er seks foran

Skrevet av Tom W. Johannessen,  29.06.2021
Artikkelbilde
William Buick har holdt panserform de siste 14 dagene. 25 i seiersprosent og seier i Irsk Derby. Utestengelsen fra Royal Ascot sones fra 29. juni. Foto: Eirik Stenhaugderby etngelsen

Mandag kjørte William Buick de 15 milene på M11 fra Newmarket til Lingfield sør for London. Han returnerte med en trippel, har nå femti seire og er seks foran Oisin Murphy. En liten luke.

MEN WILLIAM blir stående på 50 i elleve dager, luka kommer til å bli tettet igjen. Spørsmålet er hvor fort?
Oisin Murphy har ingen planer om å sitte stille når konkurrenten soner sin "whip-ban". Den fikk William Buick for seiersrittet på Reshoun i Royal Ascot. Tirsdag og onsdag har Royal Ascot-ener Murphy ti ritt på Chepstow og Kempton. Tom Marquand, samboer med Hollie Doyle, er ellers tredjemann på statistikken med 40 førsteplasser. 

* Seiersprosent er et tall som aldri lyver. William har nå jekket opp denne attraktive prosenten til 21, de siste 14 dagene har han 15 på 60 hvilket gir 25 i seiersprosent. Mandag vant han forøvrig løp for tre forskjellige trenere; Robyn Brisland, Robert Cowell og James Tate (se faksimile under).OISIN MURPHY er regjerende championjockey i England, samme mann toppet også i 2019. Han var åtte foran William Buick da sluttstrek ble satt på Doncaster 7. november i fjor. I år er det "back to normal" i England, championatkampen avsluttes og fasiten er klar etter Champions Day på Ascot lørdag 16. oktober.

SIR GORDON RICHARDS, som døde i 1986, ble championjockey hele 26 ganger fra 1927 til 1953. Han har ellers en "svårslagen" rekord, Gordon Richards vant 12 løp på rad! Lester Piggott, født i 1935, tok sitt første championat i 1960 og sitt ellevte og siste som 46-åring i 1982.