Scorer Liverpool-gutta i debuten på Leicester?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.06.2021
Artikkelbilde
Michael Owen (t.h.) etter triumfen med Brown Panther i Dubai i 2015. Foto: Eirik Stenhaug

Mr. McCann kommer ut i Novice Stakes på Leicester kl. 14.25 i dag. Oppmerksomheten rundt denne debuten er betydelig. Han eies av AJT Group; fem Liverpool-spillere pluss én fra Brighton.

"AJT",  BAK DE TRE BOKSTAVENE finner vi fornavnene til denne gjengen: Liverpool-kaptein Jordan Henderson, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson. Pluss en tidligere Liverpool-helt og Kop-favoritt, Adam Lallana, nå i Brighton. Henderson og Alexander-Arnold er forøvrig i Englands foreløpige EM-tropp."To complete the red connection", som Racing Post skriver, hesten har fått sitt navn etter Liverpools presseoffiser Matt McCann og trenes på Liverpool-legenden Michael Owens Manor House Stables. Der har Tom Dascombe ansvaret. Richard Kingscote rir, fargene ser du over. Rødt med stjerne!

NESTEN TI MILLIONER FØLGERE, det er ikke småtterier av fans Liverpools hesteeier-gjeng har på Twitter. Skulle Mr McCann vinne i dag, blir det nett-trafikk. 

MICHAEL OWEN har spilt for Liverpool, Real Madrid, Newcastle, Manchester United og en kort avslutning med ett mål for Stoke i 2008. Men glem de andre klubbene; Owen er en Liverpool-legende med 118 scoringer - og 40 for det engelske landslaget. Undertegnede dekket fotball-VM som reporter i 1998, Owens raid og scoring mot Argentina var for evigheten.

MEN ETTERHVERT har Owen blitt best uten ball. Hestene har overtatt, hans Brown Panther vant Gold Cup i Dubai 28. mars 2015 på en dag der William Buick vant World Cup med Prince Bishop.  Eirik Stenhaug var fotograferende i vinnerpaddocken på en stor dag for Owen. En stor dag var det også da han som 37-åring, etter en veldig kort treningsperiode, red Calder Prince inn til sølv i et amatørløp over 1400 meter på Ascot i november 2017. "The time of my life", sa han i etterkant. Forøvrig; også Kevin Keegan, Alan Ball og Alex Ferguson har hatt hester oppstallet hos Michael Owen. 

MICK CHANNON, nå 72 år, er en annen fotballpersonlighet som konverterte til racing. Han scoret 20 landslagsmål for England og huskes godt fra tidlige norske tippekamper med Arne Scheie og Rolf Hovden - og for sin "windmill"-feiring etter scoring. Stort sett for Southampton, men også i Manchester Citys lyseblå farger. Channon trente Lahaleeb, William Buicks første Grade 1/Gruppe 1-vinner på Woodbine i 2009. 

SIR ALEX FERGUSON var Manchester United-manager fra 1986 til 2013. Han vant alt flere og mange ganger - og er tidenes manager i engelsk fotball. Skotten, som blir 80 nyttårsaften, har også hatt betydelig suksess som hesteeier. En "treble" på Aintree i april i år smakte veldig godt. Det gjorde også tiden med Gruppe 1-hesten Rock of Gibraltar selv om det endte i en høyeprofilert krangel med en annen "Boss", John Magnier. Tidligere United-eier, milliardær, en gang Member of The Irish Parliament m/mer. Magnier er mannen bak Coolmore, et av verdens ledende stutterier. Lørdagens engelske Derby-favoritt, Bolshoi Ballet, kommer ut i Coolmore-fargene.

TILBAKE TIL DAGEN I DAG: Racing Post skriver at Red Power, deleid av Sir Alex, prøvde seg i en jobb mot Liveropol-guttas Mr. McCann. Det ble tap for United her...Så får vi se på Leicester i dag. Følg med! 

SISTE: Mr. McCann ledet, men dalte til tredje i sitt debutløp.