Topp sport hele kvelden

Skrevet av Birger Christensen,  01.06.2021
Artikkelbilde
Eesha My Flower

Torsdagens løpsdag på Øvrevoll faller helt i vår smak. En herlig miks av flott sport og interessante spilleløp er så bra som det kan være. 30 hester har formtall 80 eller høyere, med trioen Valence (93), Swedish Dream (91) og Wishformore (90) som de tre høyeste. Det er ikke så mange løpsdager i løpet av sesongen med så mange gode hester til start, og det på årets tredje løpsdag. Moro!

I fjor gikk Erik O Steens Memorial på Derbydagen, mens vi nå bare så vidt har begynt å skrive juni. Dette skulle være Damenes aften, en løpsdag der Øvrevoll sammen med Kreftforeningen samler inn midler til Thea Steens Minnefond. Familien til Erik O Steen er initiativtaker for dette samarbeidet.

I fjor vant Eesha My Flower. og hun var faktisk ubeseiret i to løp over 2400 meter på Øvrevoll. På åpningsdagen i år viste Nouvelle Lune at hun var i fint slag, men hvordan er det med distanseløp på hjemmebane? Det ble tredje i Norsk Derby, knapt slått av Hampus G, men langt bak Privilegiado. Fart i løpet sørger nok Smooth Escape for, og hun har to ganger lykkes med å sprenge feltet. Summen av dette blir et severdig oppgjør. De to sist nevnte i løpet er Silverstone og Havana Red, som begge er Oaks-vinnere på Øvrevoll.

I Forsommerløpet for 3-åringer har vi størst tro på Donna Devarona og Iron Butterfly fra Niels Petersens stall med Silvana (Wido Neuroth) som den verste i mot. Det er mange ferske navn blant de øvrige, men vi tror det blir tøft for dem. Men hvem vet, kanskje skjuler det seg et toppnavn blant konkurrentene?

I Hovman handicap ærer man en hest som vant Polar Cup i 2007 og som ledet Marit Sveaas' Minneløp da rytteren falt av. Frem til og med 2016 gikk de to løpene på forskjellige dager, nå avholdes begge på Derbydagen. Her treffer vi Valence, Swedish Dream og Wishformore, en trio av høyeste klasse. 2000 Guineas-vinneren i fjor, Nordic, får flere kilo mindre på ryggen, og i det hele tatt er løpet så bra som man kan ønske seg.

I Hansinger handicap, som liksom Hovman var i trening hos Cathrine Erichsen, får vi se et flott felt på hele 14 hester. Topp sport blir det også i V65-finalen, hvor Breeders-vinnerne 2020, Tille in Action og Kasai, blir mye betrodd. Men det er ingen walk over, motstanden er gedigen.

Så er V65, V4 og DD over. Men ikke gå hjem. Derbytoerne i 2017 og 2020, Silver Falcon og Jet Action, møtes i et fint felt. Snart håper vi på mer folk på tribunen. Med løpsdagen torsdag er vi i det minste godt i gang, og det er mye mer positive toner på banen. Det kjennes bra.