Tredjeplass til William i Epsom Derby

Skrevet av Thomas Gjelsås,  05.06.2021
Artikkelbilde
Adayar og Adam Kirby kom frem innvendig og vant til slutt overlegent i Engelsk Derby for Godolphin. William Buick og Hurricane Lane (midt i bildet i helblått) ble til slutt tredje.

Lørdagens store begivenhet i England var utvilsomt Epsom Derby. William Buick var ubeseiret med Hurricane Lane og var en av forhåndsfavorittene i løpet. Vår mann gjorde en god jobb og hesten fikk maks på tredje. Stall Godolphin vant uansett løpet med overraskelsen Adayar som ble ridd av Adam Kirby. Forhåndsfavoritten Bolshoi Ballet ble trøtt og var ikke med i seierskampen.

Hurricane Lane var spilt til rundt seks ganger innsatsen. William plasserte seg som fjerde og lå perfekt underveis. For tre år siden vant jockeyen fra Eiksmarka løpet med Masar. Denne gang måtte han nøye seg med en hederlig tredjeplass. William red et toppløp, men måtte se seg slått av stallkameraten Adayar som overrasket stort og vant enkelt.
Adam Kirby, som vant sin første engelske klassiker, var «very upset» da han mistet rittet på John Leeper til legenden Frankie Dettori. Men Charlie Appleby ble en reddende og lojal engel. Kirby har sittet på 102 vinnere for Appleby som plasserte Kirby på Adayar, championjockey Oisin Murphy ble plukket av i nærheten av tolvte time.
Dermed opplevde Kirby sitt høydepunkt i jockeykarrieren.

* Adayar ble superhesten Frankels første Derby-vinner. Han var Godolphin-stallens tredjevalg og "drawn" i "hoodoo stall one", men stayeren Adayar var ganske enkelt best og tøffest av elleve denne lørdagen på Epsom.
"Jeg hadde ikke noe valg", sa jockey Kirby i etterkant da han ble rost for å gå den tøffe veien innvendig